Loading... Loading...

BAC Nicaragua Centro Corporativo

Managua, Nicaragua

Area

15,000 m2, plus parking and service areas.

PROJECT DESCRIPTION

This was a competition entry for the Financial Services Center for BAC Nicaragua.

The design aims to project confidence, consistency, innovative thinking and the ability to withstand the test of time. The high flexibility of the open-plan floors makes the layout easily changeable; this turns the building into an organism in constant metamorphosis. The dynamism of the building’s silhouette and facades takes advantage of the natural elements of its location, ventilation and illumination, but mainly frames the views that surround the area.

The design makes use of transparent facades and louvers which create optimum internal light and provide privacy. This transparency also suggests that BAC is transparent in its business dealings and open and accessible to its clients.

In line with global sustainability trends and the Sustainable Managua plan, the proposal for BAC's new corporate headquarters is a building designed with an awareness of the importance of the quality of natural light and fresh air in creating an environment for the health and well-being of its users.

SERVICES PROVIDED BY OPB

Design (Proposal)

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress